Ciocniri între poliție și protestatari în fața Ambasadei SUA din Atena

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada SUA din Atena a fost atacată miercuri seară de protestatarii care acuză brutalitatea poliției americane. Poliția elenă a intervenit cu gaze lacrimogene.

Miercuri seară au avut loc ciocniri între manifestanți și polițiști în afara Ambasadei SUA la Atena, în timpul unui marș de comemorare a afro-americanului George Floyd care a fost ucis de un ofițer de poliție alb în timpul unei arestări în orașul Minneapolis din Minnesota. Demonstranții au ținut pancarte cu ultimele cuvinte ale lui Floyd „Nu pot respira” și au scandat sloganuri împotriva violenței poliției americane.

Conform rapoartelor poliției, manifestanții au început să arunce sticle incendiare și pietre asupra ofițerilor care păzesc Ambasada, în timp ce alte grupuri au incendiat pubele din jur. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene, transmite agenția Anadolu.

Marșul, care a început după ora 20:00, ora locală, a fost organizat de grupuri de stânga.

Citește și: Poliția a intervenit în forță pentru a dispersa manifestanții la Paris - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel