Poliția a intervenit în forță pentru a dispersa manifestanții la Paris - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Proiectile, gaze lacrimogene, proteste la periferie şi baricade: mai multe incidente au izbucnit marţi seară în Paris, ca urmare a unui mare miting neautorizat ce denunţa violenţa poliţiei, informează AFP.

"Unele incidente în marja demonstraţiei interzise pentru care forţele de ordine intervin în acest moment", a informat pe Twitter în jurul orei locale 21:00 (19:00 GMT) poliţia pariziană care a interzis acest miting la care s-au adunat mii de oamenii în jurul Palatului de Justiţie şi pe care poliţia i-a împrăştiat.Manifestanţii au răspuns la apelul comitetului de susţinere al familiei lui Adama Traore, un tânăr de culoare de 24 de ani care a murit în 2016 în regiunea Paris, după ce a fost arestat, transmite Agerpres.

Manifestaţia care a început la sfârşitul după-amiezii de marţi în faţa clădirii tribunalului din nord-estul Parisului a fost perturbată de o ploaie de proiectile, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene. Manifestanţii au fost dispersaţi apoi pe străzile din jur şi pe bulevardul periferic ce înconjoară Parisul. Pe artera rutieră deasupra căreia se ridicau nori de fum sute de manifestanţi au blocat traficul, lăsând maşinile să circule cu greutate. Confruntări sporadice au izbucnit pe şoseaua de centură unde poliţiştii, care au fost atacaţi cu pietre, au ripostat folosind arme cu bile de cauciuc. Pe străzi au fost ridicate baricade şi s-au incendiat biciclete.

La începutul serii, Assa Traore, sora mai mare a lui Adama Traore, s-a adresat mulţimii cu următorul mesaj: "Astăzi nu mai este doar bătălia familiei Traore, este şi bătălia voastră, a tuturor (.. .). Astăzi, când luptăm pentru Georges Floyd, luptăm pentru Adama Traore". În faţa tinerei Assa Traore, purtătoare de cuvânt a Collectif Adama, protestatarii, tineri de origini diferite, au scandat lozinci precum: "Revoltă" şi "Toată lumea urăşte poliţia".

Marţi dimineaţă, poliţia capitalei franceze a anunţat că demonstraţia nu a fost autorizată din cauza stării de urgenţă medicală care interzice adunarea publică a mai mult de zece persoane şi deoarece aceasta nu făcuse "obiectul niciunei declaraţii prealabile".

Poliţia franceză a considerat, de asemenea, că "tonul apelului la protest transmis pe reţelele sociale a trezit temerile privind producerea de incidente într-un loc sensibil".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel