Ciocniri în SUA între susținătorii și contestatarii președintelui Trump. Un bărbat a fost împușcat mortal

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un bărbat a fost împuşcat mortal sâmbătă noaptea la Portland, în statul american Oregon, în timpul unor manifestaţii ale susţinătorilor şi contestatarilor preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, informează presa locală preluată de dpa și Agerpres. Incidentul a avut loc la ora locală 20.45 (03.45 GMT), în apropierea mitingurilor respective.

Circa 2500 de susţinători ai lui Trump au trecut prin oraş cu un convoi de sute de automobile, provocând astfel ciocniri cu grupuri de stânga. Desfăşurarea evenimentelor este încă neclară, dar victima pare a fi un susţinător al preşedintelui.

Poliţia nu a dat detalii despre identitatea celui împuşcat, nici despre cel care a tras, confirmând doar că anchetează un posibil caz de omor.

La Portland au avut loc proteste încă din mai, de la moartea afro-americanului George Floyd, victimă a brutalităţii unor poliţişti albi din Minneapolis, statul Minnesota. Săptămâni în şir, americanii au ieşit în stradă şi în alte oraşe, protestând împotriva violenţei şi rasismului forţelor de ordine.

Duminica trecută, la Kenosha, în statul Wisconsin, un alt negru a fost doborât de gloanţele poliţiei; Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate de mai multe ori, de faţă cu trei din fiii săi. El a supravieţuit şi a fost operat, dar a rămas paralizat.

Miercurea trecută, în cursul unor violenţe care au urmat incidentului, un tânăr a ucis la Kenosha doi oameni. Marţi, în oraş este aşteptat preşedintele Trump. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel