Cinism fără margini: Rusia pregătește o nouă rundă de rachete Kalibr. ”Loviturile trebuie să continue. Societatea aceea trebuie vindecată”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

„În cazul unor noi încercări de a desfășura acțiuni teroriste pe teritoriul nostru, răspunsul Rusiei va fi dur”, a spus Putin.

Invadatorii ruși au avut peste 84 de lovituri, iar ucrainenii au distrus 56 de ținte aeriene (43 de rachete și 13 UAV-uri, dintre care 10 drone kamikaze), se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major avertizează, că amenințarea ca inamicul să lanseze lovituri aeriene, pe întreg teritoriul Ucrainei, rămâne în continuare.

La rândul lui Vitali Kim, șeful regiunii Mîkolaev, a declarat că navele rusești se pregătesc pentru un nou atac și au fost încărcate cu rachete Kalibr.

„Au reîncărcat (rachete n.r.) Kalibr. Și toate aceste grupuri se pregătesc să plece din Astrakhan”, a spus el.

 

”Ucraina e o societate bolnavă. Trebuie să-i vindecăm”

 

Referindu-se la atacurile cu rachete de luni dimineață, un expert militar rus a etichetat, printre altele, Ucraina drept „societate bolnavă”.

Un videoclip distribuit pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr îl arată pe Aleksandar Artamonov spunând la televiziunea de stat rusă că „loviturile trebuie să continue sistematic” după atac și că ucrainenii „trebuie vindecați”.

Există temeri că Ucraina ar putea suferi noi atacuri după ce Vladimir Putin a anunțat un răspuns „dur” dacă atacurile asupra Rusiei vor continua.

Amintiți-vă că Putin a declarat astăzi în Consiliul de Securitate al F. Ruse: „Răspunsurile vor fi de aceeași amploare ca și amenințările la adresa Rusiei. În cazul unor noi încercări de a desfășura acțiuni teroriste pe teritoriul nostru, răspunsul Rusiei va fi dur”, a spus presedintele rus.

 

Obiectivele militare și de infrastructură

 

Potrivit NV, 11 persoane au murit în urma loviturilor cu rachete rusești în Ucraina, cinci dintre ele în centrul Kievului. Aproape 90 de persoane au fost rănite, 70 de obiective au fost avariate, inclusiv 29 de obiecte de infrastructură critică.

Totuși rachetele rusești au vizat foarte multe amplasamente civile (parcuri, poduri pietonale, intersecții, clădiri de birouri).

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că unele dintre rachete au explodat  în districtul Shevchenko, din centrul Kievului. Klitschko a prezentat și o filmare a podului pietonal, situat în mijlocul unui parc, care a fost lovit de o rachetă Kalibr.

Podul pietonal din Kiev, ”obiectivul militar și strategic”, lovit de ruși cu rachete Kalibr.

 

Bombardamentele, în stilul lui Surovikin

 

Proaspăt numit comandant al grupării ruse, Serghei Surovikin, încearcă să-i arate lui Vladimir Putin „rezultate rapide” lovind infrastructura critică a Ucrainei, conform informațiilor, acesta este „stilul său de lucru”.

”Acesta este stilul lui, stilul noului torționar al armatei de ocupație din Ucraina - să arunce rachete în infrastructură, în special asupra obiectelor infrastructurii civile. Știe că avioanele zboară și poți lansa rachete din ele. De fapt, asta făceau pentru asta, pentru a arăta că noile numiri de personal ale lui Putin în Rusia au o anumită semnificație, pentru a arăta niște rezultate rapide”, a spus Andrii Yusov, oficial al GUR, Direcția de informații a armatei ucrainene, scrie Ukrinform

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel