Cine mișcă-n front, merge la închisoare. Cel mai recent exemplu arată de ce Putin are zero opoziție: 7 ani de carceră pentru câteva hârtii anti-război

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia o condamnă pe artista Skochilenko la șapte ani de închisoare din cauza protestului împotriva războiului.

Aproape nimeni în Rusia nu mai are curajul să devieze de la discursul Kremlinului. Astfel, orice sondaje ar fi efectuate în Rusia, marja de eroare a acestora este direct proporțională cu frica populației față de un regim autoritar, gata să te încarcereze pentru orice opinie care nu corespunde liniei oficiale.

Evident, există și varianta a doua, cea în care opozanții regimului se sinucid sau își pierd viața într-un accident mortal de mașină/avion.

Un exemplu recent este cel relatat joi de Reuters, în care un tribunal din Rusia a găsit-o joi pe artista și muzicianul Alexandra Skochilenko vinovată de răspândirea cu bună știință de știri false despre comportamentul armatei ruse în Ucraina.

Skochilenko a fost condamnată la șapte ani într-o colonie penitenciară.

Ce a făcut artista în vârstă de 33 de ani? Skochilenko a înlocuit etichetele de preț într-un supermarket din Sankt Petersburg, la 31 martie 2022, cu bucăți mici de hârtie, îndemnând la încheierea războiului Rusiei în Ucraina și criticând autoritățile.

 

Situația dizidentului încarcerat Kara- Murza

 

Politicianul rus de opoziție Vladimir Kara - Murza , care suferă de o tulburare nervoasă după ce a supraviețuit la două atacuri cu otrăvire, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, find întemnițat într-o celulă de 1,5 x 3 metri, într-o colonie penală de securitate din orașul Omsk. 

Kara - Murza a fost găsit vinovat, în aprilie 2023, de trădare și răspândire de „informații false” despre războiul Rusiei în Ucraina, în urma unui proces pe care l-a comparat cu procesele staliniste din anii 1930.

El era unul dintre puținele personalități ale opoziției care au rămas în Rusia și au continuat să vorbească împotriva președintelui Vladimir Putin după invazia sa din februarie 2022 a Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel