Cine e Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, noul președinte al Iranului. Ultraconservatorul a câștigat zdrobitor încă din primul tur

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ultraconservatorul Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate vineri în Iran din primul tur de scrutin cu peste 62% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale parţiale publicate sâmbătă dimineaţă, relatează Agerpres, care citează AFP.

Din cele 28,6 milioane de buletine de vot numărate, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati a obţinut "peste 17.800.000 de voturi", a declarat Jamal Orf, preşedintele Comisiei electorale naţionale, într-o conferinţă de presă la Teheran.

Anul acesta au fost convocaţi la vot peste 59,3 milioane de iranieni cu vârsta de peste 18 ani.

Anunțul privind victoria lui Rais, deși nu i-a pronunțat numele, a fost făcut chiar de președintele în exercițiu Hassan Rouhani. Ulterior toți cei trei  contracandidați ai lui Raissi au recunoscut victoria acestuia.

 

Noul președinte Rais, un apropiat al ayatollahului Ali Khamenei, continuă linia dură ultraconservatoare a Iranului



Fost magistrat, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati este un apropiat al ayatollahului Ali Khamenei, de asemenea un susţinător al unei linii dure pe plan extern, notează Reuters.

Astfel, noului preşedinte de la Teheran, figură marcantă a regimului teocratic iranian, îi va reveni sarcina de a relua negocierile începute la Viena privind relansarea acordului din 2015 care reglementează activităţile nucleare iraniene.

Apropiat al ayatollahului Ali Khamenei, noul președinte este un adept al liniei ultraconservatoare a regimului teocratic iranian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel