Cinci soldaţi turci ucişi într-un atac al forţelor guvernului sirian din nord-vestul Siriei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele guvernului sirian au ucis luni cinci soldaţi turci şi au rănit alţi cinci într-un atac asupra unui post militar turc din zona Taftanaz, în nord-vestul Siriei, informează canalul NTV citând Ministerul Apărării de la Ankara, relatează Reuters.

Ankara a trimis întăriri majore în regiunea Idlib din Siria unde s-a produs atacul, în contextul în care Turcia încearcă să limiteze avansul rapid al forţelor guvernamentale siriene. Oficiali turci au declarat pentru Reuters că forţele turce au replicat după atacul sirian de artilerie, transmite Agerpres.

Ofensiva guvernului sirian de la Idlib, ultima mare enclavă a opoziţiei faţă de preşedintele Bashar al-Assad, a forţat peste jumătate de milion de persoane să-şi părăsească casele spre graniţa turcă, ameninţând cu o nouă criză umanitară.

O sursă din cadrul rebelilor a declarat că forţele guvernului sirian a lansat tiruri cu obuze asupra bazei militare de la Taftanaz, iar martori susţin că elicoptere turce au zburat în nord-vestul Siriei pentru a-i evacua pe răniţi.

Un comandant rebel a declarat că insurgenţii au lansat luni o operaţiune militară împotriva armatei siriene în apropiere de Saraqeb cu ajutorul artileriei turce, martorii afirmând şi ei că armata turcă efectuează tiruri de artilerie asupra poziţiilor militare siriene din regiune.

Turcia, care găzduieşte deja 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, susţine că nu poate primi mai mulţi şi a cerut guvernului de la Damasc să se retragă din regiunea Idlib până la sfârşitul lunii, în caz contrar riscând confruntări cu Turcia.

Vezi și: Avanposturile militare ale Turciei, încercuite de trupele lui Assad. Ankara amenință cu represalii în caz de atac

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel