Cinci obiective militare din SUA, ce pot deveni ținte ale rachetelor rusești Zircon

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit presei ruse, cinci centre militare din Statele Unite pot deveni ținte ale rachetelor ruse hipersonice Zircon în cazul în care Moscova s-ar simți amenințată în urma dislocării de rachete de către SUA în Europa.

Toate aceste centre sunt obiective militare aflate pe teritoriul SUA iar prin ele este controlat sistemul de apărare anti-balistic. Portalul Unian, care citează agenția de presă rusă RIA Novosti, publică în paginile sale cinci astfel de obiective militare care ar putea fi vizate de rachetele Zircon.

Este vorba despre:

- sediul Pentagonului din Washington, care găzduiește cele mai înalte structuri de comandă și control ale Forțelor Armate 

- Camp David, centrul de comandă al guvernului

- Fort Ritchie, Maryland, centrul de comandă al președintelui american

- McClellan (California), un centru de unde forțele ofensive sunt coordonate

- Jim Creek (Washington), unde este găzduit un centru nuclear de comandă și control

Aceste informații vehiculate în presa din Rusia vin după ce săptămâna trecută un expert militar rus şi contraamiral în retragere Vsevolod Hmîrov, a declarat că noile rachete hipersonice ruseşti Zircon pot străpunge orice sistem de apărare aeriană sau scuturi antirachetă și că împotriva lor „nu există apărare”.

Și președintele Vladimir Putin a precizat că racheta Zircon lansată de pe nave sau de pe submarine poate atinge o viteză de aproximativ 11.000 de km/oră şi poate lovi o ţintă aflată la o distanţă de peste 1.000 de km sub apă sau la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel