Cimitirul tancurilor: Armata ucraineană a prezentat eşecul traversării râului Doneț de către forţele armate ruse (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au publicat un material video din locul unde, cu câteva zile în urmă, i-au învins pe ruși în timp ce aceştia încercau să treacă râul Severski Doneț din regiunea Lugansk. Pe 11 mai, forţele ruse de ocupaţie au încercat să traverseze răul Doneț, folosind un pod construit din pontoane, dar au fost puternic bombardate de armata ucraineană. În urma acestor lupte, forţele armate ruse au pierdut peste 80 tancuri şi transportoare blindate.

Context: În încercarea de a traversa râul Severski Doneț pe 11 mai, armata rusă a pierdut 485 de militari ai Brigăzii 74 motorizată de pușcași de din 550 trimiși (adică 88%), iar peste 80 de tancuri şi transportoare blindate au fost distruse sau puternic avariate, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

Potrivit lui Serhiy Haidai, șeful Administrației Regionale Lugansk, după această pierdere trupele ruse nu mai îndrăznesc acum să să forțeze traversarea râului Donețul Seversky, precizează cotidianul ucrainean Korrespondent.net.

În perioada 5-12 mai, ''A doua Armată a Lumii'' a vrut să treacă râul Severski Doneț (regiunea Luhansk). Așa ca a folosit un regiment de tancuri. Dar nu s-a întâmplat așa cum era de așteptat: infanteria ucraineană a distrus 30 de unități de echipamente, restul a distrus artileria”, se arată în materialul video publicat de Forţele Armate Ucrainene, potrivit UNIAN.

Trupele ruse au încercat să traverseze râul Severski Donetsk, în apropierea satului Belogorovka (Bilogorivka) din regiunea Lugansk, situat la aproximativ 30 de km E-SE de localitatea Liman, în care se află un important bastion al apărării ucrainene.

În mod evident presa din Federația Rusă nu a scris nimic despre acest eveniment, precum nici canalele oficiale ale Ministerului Apărării de la Moscova nu au anunțat.

Materialul video publicat de Forţele Armate Ucrainene arată rămășițele mai multor tancuri rusești. Armata ucraineană prezintă un întreg cimitir de tancuri şi transportoare blindate cu simboluri şi însemne caracteristice - Z, O și V - ale forţelor ruse de ocupaţie care participa în Ucraina la aşa zisa operaţiune militară specială.

Pe 5 mai, forțele ruse de ocupație au lansat o operațiune ofensivă în estul Ucrainei. Scopul lor a fost să captureze întreaga zonă situată între localităţile Lisichansk-Bakhmut și să restricționeze accesul trupelor ucrainene în regiunea Lugansk.

Luptele s-au concentrat la periferia localităţii Belogorovka, drept urmare ocupanții au distrus așezarea aproape complet. 

Operațiunea a durat până pe 13 mai și s-a încheiat cu un eșec total, deoarece rușii au pierdut aici mai multe unități de echipamente, inclusiv tancuri, vehicule de luptă și transportoare blindate. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel