China: Xi Jinping, într-un gest rar, recunoaște că țara sa e depășită: Coronavirus, cea mai mare urgență sanitară de la apariția comunismului

Tudor Curtifan / 23 feb 2020 / 15:29

Epidemia de coronavirus, care a ucis peste 2.400 de persoane, este „cea mai mare urgență de sănătate publică" de la apariția în anul 1949 a regimului comunist în China, a afirmat duminică președintele Xi Jinping, potrivit The Straits Times și citat de Mediafax.

E necesar să învățăm din „lacunele evidente în răspunsul la epidemie", a adăugat Xi Jinping la o întrunire oficială a echipei de coordonare și combatere a noului COVID-19.

Aceasta este un gest rar făcut de liderul chinez, recunoașterea neajunsurilor Chinei.

El a mai spus că epidemia „are cea mai rapidă și largă transmitere, fiind foarte greu de controlat și prevenit", potrivit relatării televiziunii de stat.

„Este o criză pentru noi și un mare test", a adăugat Xi Jinping.

Declarațiile sale vin în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la aproape 77.000 în China continentală, iar țări învecinate precum Coreea de Sud sunt sub nivel maxim de alertă și Italia a luat măsuri pentru ținerea sub control a noului virus.

Xi Jinping a mai recunoscut, duminică, faptul că epidemia va avea „inevitabil un impact larg asupra economiei și societății", însă a subliniat că „pe termen scurt" efectele sunt gestionabile.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy