China: Xi Jinping, într-un gest rar, recunoaște că țara sa e depășită: Coronavirus, cea mai mare urgență sanitară de la apariția comunismului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Epidemia de coronavirus, care a ucis peste 2.400 de persoane, este „cea mai mare urgență de sănătate publică" de la apariția în anul 1949 a regimului comunist în China, a afirmat duminică președintele Xi Jinping, potrivit The Straits Times și citat de Mediafax.

E necesar să învățăm din „lacunele evidente în răspunsul la epidemie", a adăugat Xi Jinping la o întrunire oficială a echipei de coordonare și combatere a noului COVID-19.

Aceasta este un gest rar făcut de liderul chinez, recunoașterea neajunsurilor Chinei.

El a mai spus că epidemia „are cea mai rapidă și largă transmitere, fiind foarte greu de controlat și prevenit", potrivit relatării televiziunii de stat.

„Este o criză pentru noi și un mare test", a adăugat Xi Jinping.

Declarațiile sale vin în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la aproape 77.000 în China continentală, iar țări învecinate precum Coreea de Sud sunt sub nivel maxim de alertă și Italia a luat măsuri pentru ținerea sub control a noului virus.

Xi Jinping a mai recunoscut, duminică, faptul că epidemia va avea „inevitabil un impact larg asupra economiei și societății", însă a subliniat că „pe termen scurt" efectele sunt gestionabile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel