China va organiza pe 1 Octombrie cea mai mare paradă militară

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

China va organiza pe 1 octombrie cea mai amplă paradă militară de sub regimul comunist, pentru a marca 70 de ani de la fondarea Republicii Populare, transmit dpa şi AFP, citând un anunţ al guvernului de la Beijing.

Până în prezent, cea mai mare paradă militară a avut loc în 2015, la împlinirea a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. La defilarea de atunci au luat parte peste 12.000 de soldaţi, 200 de avioane şi 500 de blindate.

Toate echipamentele militare care vor fi etalate pe 1 octombrie sunt de fabricaţie chineză, iar unele vor fi expuse public pentru prima dată, a precizat generalul Cai Zhijun, membru al Statului Major al armatei. Preşedintele Xi Jinping va pronunţa cu această ocazie un 'important discurs'.

Buget impresionant



China populară organizează în mod tradiţional o defilare militară la fiecare 10 ani, pentru aniversarea fondării sale la 1 octombrie 1949. Parada are loc în piaţa Tiananmen, unde Mao Zedong a proclamat Republica Populară, după un război civil.

Pe fondul manifestaţiilor care au loc din iunie în Hong Kong împotriva executivului pro-Beijing, acesta a declarat în mai multe rânduri că, în virtutea Constituţiei acestui teritoriu, are dreptul să intervină la cererea autorităţilor locale pentru a restabili ordinea. Într-o perioadă de tensiuni pe mai multe fronturi cu SUA, generalul Cai a ţinut să precizeze că parada nu va viza nicio ţară.

China are a doua armată din lume, de circa 2 milioane de militari, şi cel de-al doilea buget militar, majorat cu 7,5% în 2019, chiar dacă mult sub cel al Statelor Unite, şi insistă asupra caracterului paşnic al armatei sale.

Vezi și: Ministrul chinez al apararii consideră justificat masacrul din Piaţa Tiananmen 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel