China se plânge că e victima „defăimării americane” după acuzele FBI

Tudor Curtifan |
Data publicării:
FBI
FBI

China a reproşat joi Statelor Unite că o "defăimează" după ce Washingtonul a acuzat Beijingul că piratează cercetarea americană asupra unui vaccin împotriva Covid-19, informează France Presse.

FBI a acuzat miercuri hackeri, cercetători şi studenţi apropiaţi Chinei că au furat informaţii din institute universitare şi laboratoare publice în folosul Beijingului.

"Încercările Chinei de a lua la ţintă aceste sectoare reprezintă o ameninţare gravă pentru răspunsul ţării noastre la Covid-19", a declarat FBI într-un avertisment oficial comun cu agenţia naţională de securitate cibernetică.

"China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi opoziţia fermă faţă de această defăimare americană", a replicat joi Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

Aceste noi acuzaţii din partea administraţiei Trump tensionează şi mai mult relaţiile dintre cele două superputeri în chestiunea noului coronavirus.

"Judecându-le antecedentele, Statele Unite sunt cele care au efectuat cele mai mari operaţiuni de furt pe internet la scară mondială", a declarat Zhao într-o conferinţă de presă.

 

China spune că se află „în fruntea cercetării în materie de vaccinuri” împotriva Covid-19



Mai multe companii farmaceutice chineze s-au lansat de la debutul epidemiei de Covid-19 în elaborarea unui vaccin. Cel puţin trei au început deja teste clinice pe oameni.

"China se află în fruntea cercetării în materie de vaccinuri şi a tratamentului împotriva Covid-19. Ca urmare, ea are mai multe motive decât oricine altcineva să se ferească de furt de informaţii pe internet", a subliniat Zhao Lijian.

De câteva săptămâni, preşedintele american Donald Trump acuză autorităţile chineze că au ascuns amploarea epidemiei, apărută la sfârşitul anului 2019 în oraşul Wuhan din centrul Chinei, facilitând astfel propagarea.

Beijingul respinge acuzaţiile şi susţine că a transmis cel mai rapid posibil toate informaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi altor ţări, inclusiv Statelor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel