China se laudă cu o superdronă nedetectabilă pe radar (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

China a construit o superdronă, denumită Sky Hawk, capabilă să zboare fără a fi detectată de radar. Aparatul de zbor a fost dezvoltat de către Corporaţia de Industrie Aerospaţială Chineză, iar primul zbor a avut loc într-o locaţie secretă. 

Televiziunea de stata din China (CCTV) a dezvăluit sâmbătă un video care prezintă pentru prima dată drona Sky-Hawk efectuând un test de zbor.

Potrivit Japan Times, care citează postul de televiziune CCTV, drona a efectuat testul de zbor la o locație nedezvăluită. Videoclipul a arătat că dron a decolat și aterizat, marcând prima dată când aeronava a fost văzută public în timpul zborului.

Se cred că drona Sky-Hawk a efectuat primul sau zbor în februarie, dar nicio înregistrare video nu a fost publica înainte de emisiunea de sâmbătă. Drona Sky-Hawk a fost prezentat pentru prima dată la Airshow China 2018 în orașul Zhuhai, în apropiere de Macao, în noiembrie, dar prezentarea a fost făcută când acesta era la sol, fără să fac demonstraţii în aer, mai spune sursa citată.

Drona invizibilă Sky Hauk are o autonomie de zbor de 40 de ore şi poate ajunge la o altitudine de 7. 500 de metri. Aparatul de zbor poate transporta o încărcătură de 370 de kilograme.
 
 

Cu o formă aerodinamocă ce seamănă izbitor cu cea a bombardierului american US B-2, drona chinezească nu poate fi identificată de radar, susţin oficialii chinezi.

Cel mai important, însă, în opinia producătorului chinez este faptul că superdorna Sky Hauk nu poate fi detectată de niciun radar şi este capabilă să lovească ţinte inamice chiar şi în cele mai ostile medii de luptă.


Drona foloseşte sistemul de catapultare electromagnetic, dezvoltat de China, sistem ce va fi introdus la viitoarea generaţie de bombardiere dezvoltate de Beijing, susţine un expert militar chinez, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie globalzimes.cn.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel