China sare în apărarea OMS după ultimatumul dat de Trump

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

China i-a reproşat preşedintelui american Donald Trump că "se sustrage de la obligaţiile sale" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce preşedintele american a amenințat că va îngheţa pe termen nedefinit finanţarea pentru această agenţie a ONU, transmite AFP.

Acest demers al şefului Casei Albe, care reproşează OMS că este prea indulgentă cu Beijingul, urmăreşte "să întineze eforturile Chinei faţă de epidemia" de COVID-19, a denunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian.

Trump a dat un ultimatum luni și a amenințat să reconsidere apartenenţa SUA la OMS dacă agenţia nu se angajează să aplice "îmbunătăţiri substanţiale" în funcţionarea sa în decurs de 30 de zile, denunţând această instituţie că ar fi demonstrat o "lipsă alarmantă de independenţă" faţă de China, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat presei marţi că SUA încearcă să denigreze China şi au calculat greşit încercând să dea vina pe China pentru a evita să recunoască propria responsabilitate pentru modul de gestionare a crizei de către Washington.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel