China respinge acuzațiile lui Trump despre COVID-19

Eduard Pascu |
Data publicării:

China a respins marți acuzațiile făcute la ONU de președintele american Donald Trump conform cărora a „dezlănțuit” coronavirusul asupra lumii.

Trump a numit COVID-19 „virusul chinez” în discursul său în cadrul celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU, ținută practic din cauza pandemiei. Ambasadorul Beijingului la ONU, Zhang Jun, a declarat: „China respinge cu hotărâre acuzațiile nefondate”.

În discursul său adresat Adunării Generale a ONU, președintele chinez Xi Jinping a cerut statelor membre ONU să evite „politizarea” virusului, spunând: „Noi, oamenii, luptăm împotriva COVID-19. Oamenii din diferite țări s-au reunit, demonstrând curaj, hotărâre și compasiune. Virusul va fi învins. Omenirea va câștiga această bătălie.”

Xi a adăugat: „Ar trebui să ne vedem ca membri ai aceleiași mari familii, să urmărim cooperarea, să ne ridicăm peste disputele ideologice și să nu cădem în capcana ciocnirii civilizațiilor”. El a numit COVID-19 principalul „test al capacității de guvernanță a țărilor” și „un test al sistemului de guvernanță global. Ar trebui să rămânem fideli multilateralismului și să protejăm sistemul internațional cu ONU în centrul său.”

„China este cea mai mare țară în curs de dezvoltare din lume... O țară care se angajează în dezvoltarea pașnică, deschisă, cooperantă și comună. Nu vom căuta niciodată hegemonie, expansiune sau sferă de influență. Nu avem intenția de a lupta nici într-un război rece, nici într-un război fierbinte cu nicio țară”, a adăugat Xi.

El a spus că China va continua „să rezolve disputele cu ceilalți prin dialog și negocieri”. „Nu căutăm să ne dezvoltăm doar pe noi înșine. Nu vom urmări dezvoltarea în spatele ușilor închise”, a adăugat el, transmite Anadolu.

Xi a anunțat, de asemenea, fonduri suplimentare de 50 de milioane de dolari pentru Planul global ONU de răspuns umanitar împotriva COVID-19.

Citește și: SUA cheamă comunitatea internațională la o coaliție anti-China. Pompeo atrage atenția asupra amenințării Partidului Comunist Chinez

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel