China produce în masă aeronave SAIC Y-9

Eduard Pascu / 10 dec 2019 / 12:07

China a început producția aeronavelor pentru misiuni speciale - Shaanxi Aircraft Industry Group Corporation (SAIC) Y-9, potrivit unui articol publicat de ziarul Global Times, pe 8 decembrie, transmite Jane.

Articolul are la bază un reportaj TV difuzat cu o zi înainte de CCTV-7, în care se arată că aeronavele de misiune specială Y-9 vor „permite armatei chineze să identifice fiecare mișcare ostilă și chiar să saboteze comunicațiile inamice”.

În articolul din Global Times se afirmă că a fost creată o linie la instalația de fabricație SAIC din Hanzhong, fiecare aeronavă trecând prin cinci stații de asamblare înainte ca aeronava finalizată. În articol se mai precizează că acest proces permite o creștere de 30% a producției.

Designul aeronavei este derivat din Antonov An-12, - avioane care au fost cumpărate de China din Uniunea Sovietică în anii '60 - și a fost produs ca Shaanxi Y-8 de la începutul anilor '70. Producția unei versiuni modernizate Y-9, a început în jurul anului 2010, avioanele intrând în serviciu în 2012.

Varianta de bază a modelului Y-9 este utilizată ca avion de transport tactic și poate transporta aproximativ 20 de tone de marfă sau aproximativ 100 de parașutiști. Aproximativ o treime din aeronavele Y-9 folosite în prezent sunt construite în această configurație de bază.

Același model de aeronavă Y-8 / Y-9 a fost folosit și pentru dezvoltarea mai multor variante de „aeronave cu misiune specială”, seria Gao Xing / New High, care include avertizare și control precoce (AEW & C), patrulă maritimă antisubmarină, aeronave (MPA), informații electronice (ELINT), informații de comunicare (COMINT), contramăsuri electronice (ECM) și versiuni de operații psihologice (PSYOPS).

Vezi și: China vrea să domine la nivel global industria constructoare de nave

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy