China. Primul portavion proiectat şi dezvoltat indigen, testat pe mare (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

China a dezvăluit cum arată primul ei portavion de fabricație sută la sută autohtonă. Înregistrarea video, realizată în timpul testelor pe mare, a fost postat pe contul de Twitter al cotidianului People's Daily.

Portavionul Pipixia, de producţie sută la sută chinezească, a trecut în acest weekend testul pe mare, informează postul de televiziune CCTV, care citează Cotidianul Poporului.

Portavionul proiect OO1A, a fost lansat la apă în 2017 și este al doilea portavion al Chinei, dar primul fabricat în totalitate în țară. A fost creat după modelul Liaoning, construit pe baza fostului portavion sovietic Variag, cumpărat de la ucraineni la sfârșitul anilor 1990. Lucrările de construcție au început în noiembrie 2013.

Este posibil ca nava să fie inclusă în programul grandioase parade militare din 23 aprilie, când Armata populară a Chinei sărbătorește 70 de ani de la înființare.

Pipixia este al doilea portavion al Chinei. Construit în cadrul proiectului 001A, portavionul va intra în serviciu în 2020.

Nava ar urma să intre în dotarea marinei militare chineze nu mai devreme de anul 2020. După toate probabilitățile, ea va fi echipată cu 48 de avioane și elicoptere. Având o lungime de 315 metri și lățime de 75 metri, portavionul poate dezvolta o viteză de 31 de noduri pe oră.

Liaoning poate găzdui 24 de avioane de atac din generația patru J-15. Nava poate naviga cu o viteză de 32 de noduri pe oră. Echipajul este format de 2626 de oameni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel