China: Elicopterele de atac Z-10, armură suplimentară

Darius Muresan |
Data publicării:

Armata Republicii Populare Chineze a upgradat cu armură un elicopter de atac Z-10, produs de Changhe Aircraft Industries Corporation (CAIC).

Imaginile publicate de presa din China arată un Z-10, la un aeroport chinez, echipat cu panouri de armură suplimentare care au fost atașate în exteriorul elicopterului de atac.

Potrivit janes.com, acestea sunt prezente în trei zone. Primele două sunt amplasate chiar sub ambele geamurile laterale ale cabinei. Cel de-al treilea panou, care este cel mai mare dintre cele trei, este amplasat în apropierea motorului.

Analistul militar chinez Wei Dongxu a declarat pentru Global Times că armura suplimentară a elicopterelor ar putea fi făcută dintr-un material puternic și ușor, bazat probabil pe grafen.

"Elicopterele chinezești, inclusiv cele Z-10, nu erau dotate cu armuri suplimentare deoarece motoarele lor nu puteau ridica decât o anumită greutate", a declarat Wei Dongxu, adăugând că alegerea acestui material a rezolvat problema.

Nu există nicio informație oficială cu privire la numărul de elicoptere Z-10 upgradate cu armură suplimentară de Armata Republicii Populare Chineze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel