China despre testul american: Va avea consecinţe negative grave pentru securitatea regională şi internaţională

Eduard Pascu |
Data publicării:

Testul american cu rachetă convenţională de croazieră cu rază de acţiune medie va relansa cursa înarmării, şi-a exprimat marţi regretul guvernul chinez, atenţionând împotriva unei "escaladări a confruntărilor militare", informează AFP.

Testul SUA efectuat duminică în largul Californiei "va avea consecinţe negative grave pentru securitatea regională şi internaţională", a avertizat în faţa presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Geng Shuang.

Tirul de rachetă, întreprins la mai puţin de trei săptămâni după expirarea Tratatului privind forţele nucleare cu rază intermediară (INF), denunţat de SUA, "demonstrează că adevăratul scop al retragerii americane era (...) de a avansa fără reţineri spre dezvoltarea de rachete şi de a lupta pentru (a deţine) superioritatea militară unilaterală", a declarat Geng.

În termeni foarte similari celor folosiţi mai devreme marţi de Federaţia Rusă, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze a apreciat că gestul Washingtonului "va relansa cursa înarmării şi va duce la o escaladare a confruntărilor militare, ceea ce va avea consecinţe negative pentru securitatea regională şi internaţională".

Pentagonul a anunţat luni că armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convenţională de croazieră cu rază medie de acţiune, lansată de pe coasta sa vestică. Testele cu acest tip de rachetă ar fi fost interzise prin INF, din care SUA s-au retras pe 2 august, acuzând Rusia de încălcarea lui. Testul a fost efectuat de pe insula San Nicolas, duminică la ora locală 14:30, a precizat Pentagonul. 

Vezi și: Rusia reacționează la testul american cu rachetă convențională

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel