China, corupţie. Preşedintele Xi Jinping, mesaj puternic

Armata trebuie să reziste ''coroziunii'' corupţiei şi să garanteze că lupta împotriva acesteia se intensifică, le-a transmis preşedintele chinez Xi Jinping ofiţerilor de rang înalt, au relatat duminică media de stat.

Armata chineză, care este cea mai mare din lume şi care trece în prezent printr-un ambiţios program de modernizare, a fost una dintre ţintele centrale ale campaniei lui Xi Jinping împotriva corupţiei de când el a preluat puterea în urmă cu şase ani.

Xi Jinping a atras în mod repetat atenţia asupra ameninţării corupţiei la adresa statului şi a partidului şi a promis să continue lupta împotriva acestui fenomen extrem de răspândit şi de bine înrădăcinat în China.

Zeci de ofiţeri au fost investigaţi şi trimişi la închisoare, printre care şi Xu Caihou şi Guo Boxiong, ambii foşti vicepreşedinţi ai Comisiei Militare Centrale, care este condusă de preşedintele ţării şi care se ocupă de Armata de Eliberare a Poporului, denumirea oficială a forţelor militare chineze.

Reuniunea Comisiei Militare Centrale

Susţinând un discurs la o reuniune de trei zile a Comisiei Militare Centrale, care s-a încheiat duminică, Xi Jinping a spus că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue şi să fie intensificată, conform agenţiei oficiale de presă Xinhua.

"Urmăriţi intens şi luptaţi puternic împotriva hedonismului şi extravaganţei", a spus preşedintele, citat de Xinhua.

Este nevoie de toleranţă zero şi de un sistem de supervizare comprehensiv care să combată această problemă, a mai subliniat Xi Jinping.

Armata chineză trebuie să se asigure că militarii şi familiile lor sunt cinstiţi şi fără pată şi că pot rezista "coroziunii tendinţelor nesănătoase", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel