China continuă să desfăşoare manevre militare care simulează ''încercuire totală'' a Taiwanului (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

China a anunţat luni că a mobilizat avioane de vânătoare ce "transportă muniţii reale" pentru a întreprinde "lovituri simulate" lângă Taiwan, precum şi port-avionul său Shandong, informează AFP.

,,Mai multe grupuri de bombardiere strategice H-6K ce transportă muniţii reale au efectuat mai multe valuri de lovituri simulate asupra unor ţinte importante ale insulei Taiwan", a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Comandamentul teatrului de operaţiuni Est al armatei chineze a precizat că portavionul Shandong de asemenea "a participat la exerciţiul zilei".

Potrivit unui comunicat al armatei chineze, Beijingul încearcă să simuleze cu testele sale militare "o încercuire" a Taiwanului.

Mai multe zeci de avioane au fost desfăşurate pentru a aplica o "blocadă aeriană" a teritoriului revendicat de Beijing, a mai informat CCTV.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că până duminică la prânz (sâmbătă la ora 23.00 ET) a reperat 58 de avioane chineze, inclusiv avioane de luptă Su-30 și bombardiere H-6, precum și nouă nave, în jurul Taiwanului.

Ministerul a precizat că acordă o atenție deosebită prezentei bombardierelor H-6 Armatei Populare de Eliberare, care se ocupă de sistemul de rachete terestre al Chinei.

În august anul trecut, în urma unei vizite la Taipei a lui Nancy Pelosi, pe atunci președinte al Camerei Reprezentanților a SUA, China a organizat ''jocuri de război'' în jurul Taiwanului, inclusiv lansari de rachete în apropierea insulei. De data aceasta, nu a anunțat exerciții similare.

În timp ce se afla la Los Angeles săptămâna trecută, în ceea ce a fost prezentat oficial ca fiind un tranzit pe drumul de întoarcere din America Centrală, preşedintei taiwaneze Tsai Ing-Wen s-a întâlnit cu actualul președinte al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, în ciuda avertismentelor Beijingului împotriva acestui lucru.

Ambasada de facto a SUA în Taiwan a declarat duminică că Statele Unite monitorizează îndeaproape exercițiile Chinei în jurul Taiwanului și că sunt încrezătoare că au suficiente resurse și capacități la nivel regional pentru a asigura pacea și stabilitatea.

Canalele de comunicare ale SUA cu China rămân deschise, iar Statele Unite au îndemnat în mod constant la reținere și la nicio schimbare a status quo-ului, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului american din Taiwan, care servește drept ambasadă în absența unor legături diplomatice oficiale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel