China, „colacul de salvare” al Iranului. Șeful diplomației de la Teheran va discuta la Beijing despre acordul pe 25 de ani

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, va efectua o vizită în China în cursul săptămânii, pentru discuţii pe marginea acordului de cooperare pe 25 de ani semnat între cele două state, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Teheran, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres, care citează Reuters.

China şi Iran au semnat în martie 2021 un acord de 'parteneriat strategic cuprinzător' vizând întărirea relaţiilor economice şi politice.

China a devenit un 'colac de salvare' pentru economia Iranului după ce Statele Unite s-au retras din acordul nuclear încheiat în 2015 între marile puteri şi Teheran.

'Ministrul de externe va discuta diferite subiecte, inclusiv acordul pe 25 de ani', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Saeed Khatibzadeh.

Vizita va avea loc în timp ce la Viena se desfăşoară negocieri între Iran şi marile puteri - printre care şi China - pentru salvarea acordului din 2015, care limita programul nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a mai anunţat că preşedintele iranian Ebrahim Raisi, un adept al liniei dure, va întreprinde o vizită în Rusia, la o dată nespecificată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel