China caută noi capacități aeriene pentru transportul tancurilor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Mass-media chineză de stat a susținut că avionul strategic de transport Y-20A fabricat de Xian Aircraft Corporation (XAC) este capabil să transporte două tancuri ușoare de luptă model Type 15 (ZTQ-15), transmite Janes.

Într-un reportaj despre știința și tehnologia militară, China Central Television 7 (CCTV 7) a prezentat imagini generate pe un computer, în care sunt prezentate două tancuri Type 15 în compartimentul de marfă al aeronavei Y-20A. Sarcina utilă maximă a acestei aeronave este estimată la 66 de tone și greutate totală de 220 de tone.

Surse oficiale chineze au declarat în publicația Global Times, deținută de stat, că aeronava este capabilă să transporte un tanc principal de luptă din seria Type-99A de 52-54 de tone, la 4.000 km distanță.

Type 15, care a intrat oficial în serviciu în Forța de Eliberare a Armatei Populare (PLAGF) în 2018, cântărește 33 de tone în configurația sa de bază. Aceasta poate crește până la 36 de tone dacă se adaugă un pachet de armuri reactive.

The Global Times l-a citat pe Fu Qianshao, un expert chinez în domeniul apărării aeriene, care a spus că „mai multe avioane Y-20 pot transporta atât tancuri Type 15, Type 99A și alte tipuri de vehicule blindate, ceea ce duce la o îmbunătățire semnificativă a capacității strategice de transport". Patru aeronave Y-20 au intrat oficial în serviciu în 2016.

Tancul ușor Type 15, care este înarmat cu un tun de 105 mm, este protejat împotriva armelor anti-tanc de mână. Se crede că muniția folosită de acest tun poate penetra blindajele de maximum 500 mm ale țintelor din apropiere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel