China avertizează că nu va permite o eventuală interferență a SUA în Taiwan

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul chinez Li Zuocheng din Armata de Eliberare a Poporului a reiterat marţi poziţia liderului Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, cerând Statelor Unite să nu menţină legături cu Taiwanul şi susţinând că orice încercare de a proteja insula în faţa unei invazii chineze va fi combătută cu forţa militară.

,,Dacă cineva doreşte să separe Taiwanul de China, armata chineză va proteja unitatea naţională cu orice preţ cu scopul de a proteja suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei”, a afirmat Li, şeful Statului Major şi membru al Comisiei Militare Centrale, după o întâlnire cu amiralul John Richardson, şeful Operaţiunilor Maritime americane, care s-a deplasat în Beijing pentru convorbiri cu lideri militari chinezi, potrivit The Epoch Times.

Mass media de stat chineză a precizat că Li ,,a subliniat faptul că nu va fi permisă nicio interferenţă externă în problemele interne ale Chinei, în interesele fundamentale ale Chinei şi în legătura naţională a poporului chinez”. Dar, în ciuda limbajului încordat, guvernul susţine că discuţia a fost productivă şi că Li a precizat că ,,interesele comune ale celor două ţări sunt mult mai mari comparativ cu contradicţiile şi disputele, astfel încât cooperarea este cea mai bună soluţie pentru ambele părţi”.

Publicaţia South China Morning Post, care a publicat citatul ameninţător privind Taiwanul, a mai susţinut că generalul Li au abordat cooperarea dintre SUA şi China şi în afara contextului Taiwanului.

,,Cele două armate ar trebui să se respecte reciproc, să îşi consolideze încrederea şi comunicarea reciproce, să gestioneze în mod adecvat riscurile şi să depună eforturi pentru a transforma schimburile militare într-un factor de stabilizare a relaţiei sino-americane”, a afirmat Li.

În timpul vizitei de trei zile în China, Richardson s-a întâlnit cu oficiali militari în Beijing şi Nanjing. Vizita a avut loc la scurt timp după ce preşedintele Xi Jinping a anunţat în cadrul unui discurs de Anul Nou că regimul comunist chinez nu va mai tolera suveranitatea Taiwanului.

,,Reunificarea este o evoluţie istorică şi este calea corectă. Independenţa Taiwanului este un curs advers şi este capăt de linie. Nu promitem că vom abandona utilizarea forţei”, a susţinut Xi la acea vreme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel