China şi Rusia ameninţă sateliţii GPS ai armatei SUA cu arme laser şi sisteme de bruiaj

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul Forţelor Spaţiale ale SUA (USSF), John W. "Jay" Raymond, a declarat în faţa Congresului, vineri, că sateliţii GPS utilizaţi de armata americană sunt ameninţaţi de sisteme lasere şi de sisteme de bruiaj electronic construite de China şi Rusia.

Potrivit Epoch Times, Raymond şi alţi oficiali ai forţelor aeriene au mărturisit că armata SUA trebuie să acţioneze rapid şi de urgenţă pentru a combate creşterea militară a Chinei, despre care spune că reprezintă o provocare majoră pentru Forţa Spaţială.

Atât Rusia, cât şi China fabrică rapid arme spaţiale capabile să se angajeze în „blocarea masivă a GPS-ului şi a sateliţilor de comunicaţii”. Armele sunt, de asemenea, concepute pentru a direcţiona sisteme energetice care ne pot „orbi, perturba sau deteriora sateliţii”, a declarat Raymond.

Şeful operaţiunilor spaţiale a afirmat că ameninţarea reprezentată de laserele terestre din China, care pot distruge sateliţiii plasaţi pe orbita Pământului "este reală şi îngrijorătoare".

„Având în vedere ritmul exponenţial al Chinei de dezvoltare a armelor (...) nu avem libertatea de a ne menţine pur şi simplu abordarea actuală”, au menţionat într-o declaraţie Raymond, secretarul în exerciţiu al forţelor aeriene, John Roth, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Charles Brown.

"China este pe punctul de a ne depăşi capacitatea, aşa că este obligaţia noastră să acţionăm de urgenţă", au adăugat ei. „China reprezintă o provocare diferită de oricare altă provocare din istoria naţiunii noastre. Trebuie să fim clari cu privire la aceste ameninţări şi la răspunsul nostru la acestea”.

 

USSF s-a alăturat oficial Comunităţii de Informaţii din SUA (IC) ca al 18-lea membru

 

Brown a menţionat că principala preocupare pe care o au oficialii în prezent este blocarea potenţială a sateliţilor GPS - o formă de atac electronic care interferează cu comunicaţiile către şi dinspre un satelit prin emiterea de zgomot perturbator de aceeaşi frecvenţă radio.

Atacul ar putea perturba operaţiunile militare din Statele Unite, a spus Brown.

Raymond a menţionat, de asemenea, temerile militare că armele spaţiale construite de China ar putea falsifica semnalele GPS, determinând sistemele americane de ghidaj automate să rateze ţintele.

„GPS-ul este foarte important nu doar pentru armata noastră, ci pentru societatea noastră”, a spus el, menţionând că Departamentul Forţelor Aeriene lucrează la construirea unui sistem care să fie mai bine protejat de atacuri cibernetice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel