China a lansat la apă al doilea portelicopter din clasa Type 075

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Al doilea portelicopter din clasa Type 075 a fost lansat la apă la șantierul naval Hudong Zhonghua din Shanghai, transmite Naval News.

Imaginile care au circulat pe Sina Weibo (o platformă de socializare chineză) în această dimineață arată că docul unde a fost construit al doilea portelicopter din clasa Type 075 a fost inundat. Alte imagini arată cum nava este ancorată de remorchere pentru a fi dusă lângă prima navă de asalt amfibiu. Acesta este locul în care se va continua echiparea în următoarele câteva luni.

Potrivit presei locale, mâine se va marca cea de-a 71-a aniversare a fondării PLA (Armata Populară de Eliberare a Chinei).

Prima navă portelicopter a fost lansată la apă acum 6 luni și este în prezent în faza de echipare în șantierului naval. Aceasta a fost cuprinsă de flăcări săptămâna trecută. În timp ce daunele provocate de incendiu par superficiale la exterior, nu există informaţii cu privire la pagubele din interiorul Landing Helicopter Dock  (LHD) și dacă incidentul va duce la întârzierea începerii primelor teste pe mare.

Potrivit presei locale, ambele programe de producție ale navelor de Type 075 Landing Helicopter Dock (LHD) au fost deja afectate de oprirea economiei în urma epidemiei de COVID-19. 

Marina chineză a început oficial lucrările de dezvoltare la navele din clasa Type 075 în anul 2011. Proiectul prevede dezvoltarea unui portelicoter cu un deplasament de peste 30.000 de tone. Scopul său este de a crește capacitatea de atac pe verticală a navelor de desant amfibiu, având în vedere zona muntoasă de pe Coasta de Est a Taiwanului, precizează sursa citată.

În ceea ce privește specificațiile sale, zvonurile vorbesc despre un deplasament de 36.000 de tone și o „capacitate de 28 de elicoptere". Navele sunt echipate cu două „motoare diesel cu 9.000 kW 16PC2-6B" și „patru sisteme de rachete: două modelul HQ-10 și două modelul H/PJ-11".

Când va intra în serviciu noile nave Type 075 LHD vor consolida capacitățile de transport amfibiu ale PLAN, care astăzi se bazează pe cele șase nave LPD Type 071. Alte șase nave Type 071 sunt în diferite stadii de execuție la șantierele navale din China, conform globalsecurity.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel