China a instalat o baterie de rachete sol-aer HQ-9B la nord-est de Beijing

Eduard Pascu |
Data publicării:

Imaginile surprinse de sateliții comerciali pe 12 martie dezvăluie faptul că o a cincea baterie strategică de rachete sol-aer HQ-9B (SAM) este funcțională în China, transmite Jane.

Conform unor surse citate de Jane, în timpul unei analize a instalațiilor chineze de apărare aeriană a fost identificat un adăpost, situat la nord est de Beijing, în apropiere de Yaoshang, în districtul Huairou unde sunt plasate rachete sol-aer. Instalația, care se pare că este operată de Batalionul 50, Brigada 22 a Forței Aeriene a Armatei de Eliberare a Chinei a operat înainte sistemul de apărare sol-aer HQ-2. Acum zona a fost renovată și retehnologizată pentru a adăposti bateria de rachete sol-aer HQ-9B.

Racheta are o rază de acțiune cuprinsă între 200 și 300 de kilometri, în funcție de versiune. Are o lungime de 6,8 metri și zboară cu viteza de 4,2 mach. Radarul cu care este echipat sistemul poate identifica o țintă de la 120 de kilometri iar de la distanța de 94 de kilometri o urmărește pentru a o distruge. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel