China a instalat o baterie de rachete sol-aer HQ-9B la nord-est de Beijing

Eduard Pascu / 17 Martie 2020 / 19:10

Imaginile surprinse de sateliții comerciali pe 12 martie dezvăluie faptul că o a cincea baterie strategică de rachete sol-aer HQ-9B (SAM) este funcțională în China, transmite Jane.

Conform unor surse citate de Jane, în timpul unei analize a instalațiilor chineze de apărare aeriană a fost identificat un adăpost, situat la nord est de Beijing, în apropiere de Yaoshang, în districtul Huairou unde sunt plasate rachete sol-aer. Instalația, care se pare că este operată de Batalionul 50, Brigada 22 a Forței Aeriene a Armatei de Eliberare a Chinei a operat înainte sistemul de apărare sol-aer HQ-2. Acum zona a fost renovată și retehnologizată pentru a adăposti bateria de rachete sol-aer HQ-9B.

Racheta are o rază de acțiune cuprinsă între 200 și 300 de kilometri, în funcție de versiune. Are o lungime de 6,8 metri și zboară cu viteza de 4,2 mach. Radarul cu care este echipat sistemul poate identifica o țintă de la 120 de kilometri iar de la distanța de 94 de kilometri o urmărește pentru a o distruge. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy