China a îmbunătățit capacitățile avioanelor multirol Shanyang J-15

S.I. Catalin |
Data publicării:

Judecând după imaginile apărute în spațiul public, chinezii au învățat avionul de asalt Shanyang J-15 să folosească un spectru amplu de rachete, capabile să distrugă atât ținte terestre, cât și diferite ambarcațiuni militare.

Publicația Jane's, un nume de referință în presa militară, a analizat mai multe recente fotografii, unde sunt surprinse două avioane de asalt J-15. Atenția experților a fost atrasă de armele din dotarea celor două mașini.

Conform datelor prezentate este vorba de rachete din clasa "aer-sol" KD-88, anti-radar YJ-91 și anti-navă YJ-91A. Ceea ce, susțin experții Jane's demonstrează un singur lucru: și anume că armata chineză a extins considerabil posibilitățile aviaței de punte.

Imaginile au fost difuzate zilele trecute de televiziunea publică a Chinei, iar analiștii cred că materialul prezentat la o oră de maximă audiență este, de fapt, un mesaj transmis țărilor occidentale, în special Statelor Unite.

Avionul Shenyang J-15 a fost realizat de compania Shenyang Aircraft Corporation în colaborare cu Institutul 601, structură care efectuează lucrări de cercetare pentru armata chineză. Avionul se bazează, potrivit experților în domeniu, pe baza prototipului aparatului Su-33, cumpărat de Beijing din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel