China a demarat producția în serie a avioanelor de realimentare Y-20U

Eduard Pascu / 19 feb 2021 / 16:42
Avion de transport Y-20  Sursa foto: Youtube
Avion de transport Y-20 Sursa foto: Youtube

O serie de imagini din satelit indică faptul că China a început producția în serie a unui avion-cisternă având la bază avionul de transport Xi-an Y-20, rezolvând astfel marea problemă a aeronavelor pentru realimentare.

Pe imaginile surprinse din satelit asupra aerodromului de la Xi'an-Yanliang specialiștii au identificat patru avioane Y-20 iar sistemele de realimentare montate pe aripile lor sunt clar vizibile, indicând faptul că acestea sunt ”cisterne” Y-20U, transmite Defense News.

Aeronava Y-20U este o variantă pentru transport de carburant a avionului de transport Y-20 și se crede că este echipat cu trei puncte de alimentare, acestea fiind amplasate pe aripi și încă una pe fuzelaj în partea din spate.

2. -imagine fara descriere- (china-avioane-cirsterna-y-20u_89765000.jpg)

Realimentarea se realizează cu un furtun retractabil la capătul căruia se află un dispozitiv unde avionul receptor, echipat cu sonde de alimentare, se conectează cu avionul ”cisternă”.

Prototipul Y-20U a fost prezentat în 2018, iar apariția a patru Y-20U sugerează că programul de testare este finalizat pentru a începe producția în serie. Nu se știe dacă Y-20U va fi doar un avion de realimentare sau își va păstra și capacitatea de transport trupe.

Y-20 și Y-20U este echipat cu patru motoare turbo rusești Soloviev D-30KP-2. China lucrează în prezent la un nou motor cu bypass înalt WS-20 pentru familia Y-20. Nu se așteaptă ca noul motor să intre în producție înainte de 2024.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy