CF-18 Hornet, în România. Misiunea Forțelor Aeriene Regale Canadiene

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F/A-18 Hornet
F/A-18 Hornet

În cursul acestei zile în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc o ceremonie prilejuită de predarea-primirea misiunii de Poliție Aeriană întărită (Enhanced Air Policing), între Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii și Irlandei de Nord și Forțele Aeriene Regale Canadiene.

Detașamentul canadian, în curs de dislocare în țara noastră în cursul acestei săptămâni, va fi format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet și va executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni.

Cele cinci aeronave CF-18 Hornet și personalul aeronautic sunt detașate de la Escadrila 425 Aviație din Bagotville, Quebec, personalul de sprijin fiind asigurat de două structuri de aviație din aceeași garnizoană canadiană, RCAF 2 Wing, respectiv RCAF 3 Wing.

„Misiunile desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi a celei de descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele Canadiene.

Activitatea de astăzi a avut loc în prezența ambasadorilor Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andrew Noble, și Canadei, Kevin Hamilton, iar Ministerul Apărării Naționale a fost reprezentat de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul de flotilă aeriană Viorel Pană”, anunță MApN, într-un comunicat remis Defense România.

* * *

Poliția Aeriană Întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

Forțele Aeriene Regale Canadiene iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a Operațiunii Reassurance.

Operațiunea Reassurance se referă la acțiunile militare desfășurate de Forțele Aeriene Canadiene, începând cu anul 2014, în cadrul măsurilor NATO de asigurare și descurajare în estul și centrul Europei.

Forțele Aeriene Regale Canadiene se află la a patra misiune în România, după cele executate în 2014 în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", din Câmpia Turzii, și în 2016 și 2017 în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel