Americancă arestată în Siria. A ajutat gruparea Stat Islamic

S.I. Catalin / 24 aug 2018 / 08:57
Gruparea Stat Islamic
Gruparea Stat Islamic

O americancă măritată cu un combatant al grupării Stat Islamic (SI) şi arestată în Siria a fost inculpată pentru că ar fi furnizat ajutor material organizaţiei jihadiste, a indicat joi ministerul american al Justiţiei

Samantha Marie Elhassani, 32 de ani, este acuzată că a ajutat doi membri ai SI - neidentificaţi în rechizitoriu - să-şi procure echipamente tactice şi să obţină finanţări în timp ce ea se afla în Statele Unite, în 2014, iar apoi după plecarea sa în Siria, în 2015, potrvit AFP

Ea este vizată de două capete de acuzare privind sprijinirea SI, potrivit documentele judiciare depuse miercuri seara.

Doi cetăţeni americani, printre care şi Elhassani, au fost arestaţi în Siria şi apoi extrădaţi în SUA, în iulie, pentru a fi judecaţi.

Născută Samantha Sally, ea a povestit la CNN că l-a crezut pe soţul său, Moussa Elhassani, când i-a vorbit despre călătoria şi stabilirea în Maroc pentru a începe un nou capitol din viaţa lor. Femeia spune că a fost prinsă în capcană ajungând în Siria, unde a ales să rămână pentru a-şi proteja copiii.

Potrivit acesteia, odată sosiţi în Siria, soţul său s-a schimbat, trecând de la un bărbat iubitor la unul violent.

,,Eram ca o prizonieră", a spus ea, la CNN, în aprilie.

Fiul său a apărut în filme de propagandă ale grupării jihadiste iar soţul a fost ucis într-un atac cu dronă, potrivit informaţiilor de presă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy