Certificarea misiunii Marii Britanii în România. Avioanele Eurofighter ale RAF, pentru a treia oară la Kogălniceanu

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF), sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită, va avea loc joi, 29 aprilie, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, detașamentul britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO în următoarele patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Misiunea RAF reprezintă cea de a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017 și 2018.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele britanice, demonstrând implicare și determinare în contextul provocărilor generate de pandemia COVID -19, mai transmite MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel