Ceremonia evenimentului „România - NATO, 20 de ani”. MApN marchează două decenii de la aderarea României la NATO

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele României Klaus Iohannis, sursă foto: Administrația Prezidențială
Președintele României Klaus Iohannis, sursă foto: Administrația Prezidențială

Ministerul Apărării Naţionale organizează miercuri evenimentul "ROMÂNIA - NATO, 20 de ani", care marchează cele două decenii de apartenenţă a României la Alianţa Nord-Atlantică.

La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

România a fost invitată să adere la Alianţă la Summitul NATO de la Praga din noiembrie 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru şapte state: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

Pe 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului ţării noastre la sediul NATO.

În ultimele două săptămâni în România au avut loc mai multe evenimente pentru a marca cele două decenii de apartenenţă a ţării noastre la Alianţă.

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, în această perioadă, în Bucureşti şi în ţară, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea NATO. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel