Centrala Zaporijia folosită drept ”umbrelă”: Rusia a plasat lansatoare ”Grad” lângă depozitul de combustibil nuclear

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rușii care au ocupat Centrala nucleară Zaporijia au adus acolo mai multe sisteme de rachete ”Grad”, ceea ce poate indica pregătirea provocărilor.

Energoatom precizează că forțele ruse au adus lângă Centrala nucleară mai multe rachete de tip Grad.

”Ieri, ”rasiștii” au adus mai multe lansatoare de rachete Grad pe teritoriul centralei nucleare Zaporijia, capturate în primele săptămâni de invazie”.



Armata rusă a plasat această armă în apropierea unității nr. 6, chiar lângă teritoriul depozitului uscat al stației de combustibil nuclear uzat, unde anterior au construit, în secret, câteva „structuri defensive”, încălcând toate condițiile de organizare a nucleare și de siguranță împotriva radiațiilor.

Ministerul rus de Externe a declarat joi că obiectivul principal al zonei de securitate propuse în jurul centralei nucleare Zaporijia este „oprirea bombardamentelor ucrainene” asupra instalației.

”Cea mai probabilă provocare care se pregătește este bombardarea malului opus al Niprului, în special a podurilor Nikopol și Marganeț, cu aceste instalații Grad direct de la locul Centralei nucleare Zaporijia, folosind ca „acoperire” unitățile de putere și depozitarea combustibilului nuclear uzat”, arată Energoatom.

„Energoatom” a reamintit că Rusia folosește centrala nucleară în scopuri militare încă de la începutul agresiunii, când au staționat acolo personal, echipament militar, arme și explozibili.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel