Celulă jihadistă, destructurată în Maroc

Eduard Pascu |
Data publicării:

Autorităţile marocane au anunţat că au destructurat azi o celulă afiliată grupării jihadiste Stat Islamic (SI) ce plănuia atacuri în Maroc şi că au arestat şase dintre membrii acesteia, informează AFP.

Persoanele suspecte, cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani şi "adepte ale gândirii extremiste", au fost arestate de Biroul Central de Investigaţii Judiciare (BCIJ, antiterorism) în oraşele Casablanca (vest), Mohammedia (vest) şi Azilal (centru), subliniază Ministerul de Interne marocan într-un comunicat, transmite Agerpres.

Ei "au planificat acte teroriste pe teritoriului Regatului Maroc, în perspectiva proclamării unei wilaya (provincie) afiliată Daesh", acronimul arab al SI, potrivit ministerului.

Ferit în ultimii ani de violenţe legate de grupări jihadiste, Marocul a fost cu toate acestea, la sfârşitul lui 2018, scena unui atac împotriva a două turiste scandinave, decapitate în numele SI în Munţii Atlas din sudul ţării. Autorii atentatului au fost condamnaţi la pedepse cu moartea, care nu au mai fost aplicate în Maroc din 1993.

Autorităţile marocane susţin că desfăşoară mijloace importante pentru lupta antiteroristă. Anul trecut, 79 de persoane au fost arestate în această ţară în dosare legate de "terorism", potrivit unui bilanţ oficial.

Vezi și: Sora fostului lider ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, arestată de Turcia în nordul Siriei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel