Cele mai active țări în acţiuni de spionaj împotriva Statelor Unite

Sebastian Florea |
Data publicării:

Rusia şi China reprezintă cele mai mari ameninţări în ceea ce priveşte spionajul şi atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite.

În plus, cele două superputeri sunt mai unite ca niciodată în poziţia lor, a declarat marţi în Senatul american directorul comunităţii naţionale de informaţii a SUA, Dan Coats, relatează Reuters. Dan Coats a declarat că, în timp ce Rusia şi China încearcă să îşi extindă influenţa la nivel mondial, unii aliaţi ai SUA se îndepărtează de Washington ca reacţie la schimbarea politicilor americane privind securitatea şi comerţul.

'China, Rusia, Iranul şi Coreea de Nord folosesc din ce în ce mai mult operaţiunile cibernetice pentru a ameninţa atât minţile, cât şi maşinile, într-un număr tot mai mare de moduri - furând informaţii, influenţând cetăţenii sau blocând infrastructura critică', a spus oficialul american. 'Relaţia Moscovei cu Beijingul este mult mai apropiată decât în ultimele decenii', a spus Coats într-o audiere în Comitetul de Informaţii al Senatului SUA cu privire la ameninţările la nivel mondial. El a mai spus că unii aliaţi ai SUA caută o mai mare independenţă, răspunzând percepţiilor în ceea ce priveşte schimbarea politicilor referitoare la securitate şi comerţ şi 'devin tot mai deschişi' faţă de noi parteneriate.

'Sistemul internaţional de după cel de-al Doilea Război Mondial este supus unei presiuni tot mai mari pe fondul proliferării ameninţărilor cibernetice şi a armelor de distrugere în masă, a concurenţei în spaţiu şi conflictelor regionale', a mai menţionat Dan Coats. Directorul serviciilor de informaţii americane a afirmat de asemenea că adversarii SUA încearcă probabil deja să intervină în alegerile din SUA din 2020, îmbunătăţindu-şi capabilităţile şi adăugând noi tactici. El a declarat că eforturile Rusiei în social media vor continua să se concentreze pe agravarea tensiunilor sociale şi rasiale, subminarea încrederii în autorităţi şi criticarea politicienilor percepuţi a avea o poziţie anti-rusească.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel