Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi în Nigeria într-o ambuscadă a jihadiștilor

Eduard Pascu / 24 Martie 2020 / 14:45

Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi într-un atac asupra convoiului lor în nord-estul Nigeriei, regiune afectată de violenţele grupării jihadiste Statul Islamic în Africa de Vest (ISWAP), au anunţat marţi surse militare, citate de AFP.

"Am înregistrat pierderi foarte grele", a declarat, sub rezerva anonimatului, o sursă militară de rang înalt. "Cel puţin 70 de soldaţi, potrivit acestei surse, au fost ucişi într-o ambuscadă" luni în regiunea Konduga (statul Borno). "Teroriştii au vizat în mod special un camion încărcat cu lansatoare de rachete şi grenade, după care au incendiat vehiculul", a declarat pentru AFP o altă sursă militară.

Şaptezeci de corpuri au fost găsite, "dar bilanţul ar putea fi mult mai mare şi operaţiunea de numărare a victimelor este în curs de desfăşurare", a adăugat sursa citată. "Vom avea un bilanţ mai precis al morţilor şi al militarilor răpiţi până la sfârşitul zilei", a declarat această sursă.

Convoiul militar plecase luni dimineaţă din Maiduguri, capitala Borno, şi se îndrepta spre tabere unde îşi au baza jihadiştii cu scopul de a le ataca, a explicat agenţiei franceze de presă un membru al miliţiilor civile care luptă de partea armatei nigeriene.Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei nu a dorit să se exprime asupra acestui atac, transmite Agerpres.

Combatanţii ISWAP, filială a Boko Haram afiliată grupării Statul Islamic din august 2016, şi-au intensificat atacurile împotriva forţelor armate şi au ucis zeci, dacă nu chiar sute, de soldaţi nigerieni.

Conflictul între forţele armate nigeriene şi Boko Haram s-a soldat cu 35.000 de morţi din 2009 şi până în prezent şi două milioane de persoane nu se pot încă întoarce la casele lor. Conflictul s-a extins în Niger, Ciad şi Camerun.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy