Cel puţin 24 de morţi şi 18 răniţi, într-un atac asupra unui sat din Burkina Faso

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise şi alte 18 rănite de un grup armat care a lansat un atac într-un sat din nordul Burkinei Faso, a anunţat luni un oficial guvernamental local, relatează dpa.

Guvernatorul regional, colonelul Salfo Kabore, a anunţat, într-un comunicat, că un ''grup terorist armat'' a intrat duminică în satul Pansi din provincia Yagha şi ''i-a atacat pe localnicii paşnici''. El a menţionat că printre cei ucişi în atac se află un pastor protestant.

Cei răniţi au fost evacuaţi spre oraşe din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale, a afirmat responsabilul citat, precizând că a fost lansată o anchetă pentru găsirea autorilor atacului.

Nordul Burkinei Faso, care se învecinează cu Mali şi Niger, este un refugiu pentru extremişti islamici care atacă în mod constant populaţia civilă.

Ţara vest-africană este printre cele mai sărace 10 ţări din lume, potrivit Naţiunilor Unite.

Vezi și: Intervenție în forță a trupelor franceze în Mali. Mai mulți teroriști ”neutralizați”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel