Cel puţin 22 de morţi, majoritatea jihadişti, dar şi civili, într-un atac american cu dronă în Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin 17 jihadişti, dar şi cinci civili au fost ucişi într-un atac american cu dronă în nord-vestul Siriei, a anunţat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului, citat de dpa.

Atacul a vizat un grup reunit la cină joi seara, la o fermă din satul Jakara, la vest de oraşul Idlib. Potrivit Observatorului, la reuniune participau foşti membri ai grupării Hayat Tahrir al-Sham, asociată cu Al-Qaida, iar jihadiştii ucişi erau apropiaţi de gruparea radicală Hurras al-Deen.

Unsprezece din cei 17 jihadişti ucişi erau lideri ai militanţilor, a mai indicat Observatorul, care mai menţionează că numărul morţilor va creşte probabil întrucât mulţi dintre răniţi se află în stare critică, transmite Agerpres.

Hayat Tahrir al-Sham controlează zone din Idlib şi din jurul oraşului, considerat ultimul fief al rebelilor din Siria. În regiune mai sunt prezente şi grupări rebele susţinute de Turcia.

Citește și: Dronele MQ-9 Reaper în acțiune (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel