Cecenii lui Kadîrov spun că dacă nu primesc ordin de la Putin să se oprească, cu „voia lui Allah”, vor ajunge până la Berlin

Luptători ceceni care participă la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, rugându-se. Sursă foto: TFIGlobalNews.com
Luptători ceceni care participă la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, rugându-se. Sursă foto: TFIGlobalNews.com

Magomed Daudov, președintele parlamentului cecen și una din mâinile drepte ale liderului cecen Ramzan Kadîrov, într-un interviu propagandistic, spune că după cucerirea Luganskului, „cu voia lui Allah”, dacă Vladimir Putin nu le va da ordin să se oprească, cecenii vor ajunge până la .... Berlin.

„Cu voia lui Allah, nu ar trebui să existe nicio îndoială. DPR (n.r. – așa-zisa republică populară Donețk), Mikolaiv, Herson, Odesa, până când ne va opri Vladimir Vladimirovich Putin, cu voia lui Allah, vom ajunge la Berlin. Vom câștiga, nicio îndoială în legătură cu asta”, a declarat Magomed Daudov, potrivit postului B1 TV, care citează un cont de Twitter al Juliei Davis, în care discursul liderului cecen este titrat.

Președintele parlamentului cecen susține că batalioanele cecene duc „un război sfânt” în Ucraina.

„Președinte Vladimir Vladimirovich Putin, astăzi, Ramzan Akhmatovych Kadyrov, frații noștri apără islamul, în primul rând. Ei apără valori. Ei apără măreția Atotputernicului. Ramzan Akhmetovych Kadîrov, șeful Ceceniei, joacă un rol mare în acest război sfânt și toți comandanții noștri sub comanda lui. În primul rând, asta este despre credința în Atotputernic, este despre valorile noastre spirituale și limba noastră”, a adăugat Magomed Daudov.

 

Rusia avansează în Donbas

 

În cursul acestei săptămâni forțele de apărare ucrainene au fost din păcate nevoite să se retragă și de pe ultimele poziții pe care le ocupau în Lugansk. Regiunea a fost cucerită în totalitate de forțele ruse de ocupație.

Regiunea Lugansk şi cea vecină Doneţk sunt componente ale bazinului carbonifer Donbas din estul Ucrainei, pe care forţele Moscovei încearcă să-l cucerească în totalitate.

Şoigu a raportat luni că trupele ruse sunt pe cale 'să procedeze la deminarea oraşului Lisiceansk'.

Capturarea Lisiceansk, amintește agenția Agerpres, care formează împreună cu oraşul-geamăn Severodoneţk, un avanpost strategic, permite forţelor ruse şi separatiste să se proiecteze mai uşor spre vest şi spre oraşele-cheie Sloviansk şi Kramatorsk, cele două cele mai mari oraşe din Donbas controlate încă de armata Kievului.

CITEȘTE ȘI: Forțele ucrainene l-au eliminat pe celebrul comandant cecen „Tik Tok”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel