Cecenii lui Kadîrov au „jurat” credință Armatei ruse. Mercenarii Wagner Group rămân în conflict deschis cu forțele ruse convenționale

Darius Muresan |
Data publicării:
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru

Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu gruparea paramilitară cecenă care a jucat un rol important în luptele din Ucraina. 

Forţele speciale "Ahmat" sunt descrise ca armata privată a liderului cecen, Ramzan Kadîrov. Ministerul a ordonat ca toate aşa-numitele "unităţi de voluntari" să încheie astfel de contracte, pentru a trece sub controlul instituţiei, notează Rador. Însă fondatorul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că luptătorii săi nu vor semna un astfel de contact. 

Recent ministrul adjunct al Apărării Nikolai Pankov a declarat că „formațiunilor de voluntari” li se va cere să semneze contracte direct cu Ministerul Apărării.

Presa rusă a sugerat că noile contracte sunt o încercare de a-l aduce pe Prigojin sub controlul deplin al Kremlinului.

Ministerul apărării a spus că mișcarea a fost concepută pentru a „crește eficacitatea” unităților ruse care luptă în Ucraina.

 

Cecenii au „jurat” credință, dar Wagner refuză sub orice formă să se supună Armatei ruse

 

„Wagner nu va semna niciun contract cu Șoigu”, a spus Prigojin ca răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la anunțul ministerului apărării. „Șoigu nu poate gestiona corect structura militară”.

El a insistat că gruparea sa de mercenari este bine integrată cu armata rusă, dar a spus că eficiența acesteia va fi afectată dacă va fi subordonată ministrului apărării.

Tensiunile de lungă durată dintre Gruparea Wagner și armată au escaladat încă o dată săptămâna trecută, când Wagner a reținut un comandant superior al armatei din prima linie, Lt Col Roman Venevitin, după ce l-a acuzat că a deschis focul asupra unui vehicul Wagner lângă Bahmut.

Compania privată de mercenari Wagner Group a publicat recent un raport oficial în care precizează că în zona Bahmutului Armata Rusiei a deschis focul împotriva mercenarilor ruși.

Acesta e primul caz în care se confirmă la nivel oficial și public în premieră o confruntare între Armata rusă și Wagner Group.

CITEȘTE MAI MULT: Armata rusă a deschis focul împotriva Wagner la Bahmut, mercenarii au „capturat” un colonel rus. Primul caz confirmat de confruntare între Armată și Wagner

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel