Armata rusă a deschis focul împotriva Wagner la Bahmut, mercenarii au „capturat” un colonel rus. Primul caz confirmat de confruntare între Armată și Wagner

Darius Muresan |
Data publicării:
Evgheni Prigojin, conducătorul Wagner, declarând victoria printre ruinele Bahmutului. Foto: PMC Wagner
Evgheni Prigojin, conducătorul Wagner, declarând victoria printre ruinele Bahmutului. Foto: PMC Wagner

Compania privată de mercenari Wagner Group a publicat un raport oficial în care precizează că în zona Bahmutului Armata Rusiei a deschis focul împotriva mercenarilor ruși.

Nu e un secret pentru nimeni că tensiunile dintre Wagner Group și forțele regulate ale Armatei ruse sunt majore.

Dar se pare că lucrurile au escaladat periculos de mult în zona Bahmutului, unde o unitate a Forțelor Armate ale Federației Ruse a deschis focul împotriva unui grup de geniști ai PMC Wagner.

Incidentul a fost raportat și confirmat de canalele oficiale ale Wagner. Serviciul de presă a companiei militare condusă de Evgheni Prigojin a publicat un raport întocmit de comandantul unui batalion de al Wagner Group.

 

Armata rusă a minat calea Wagner și a deschis focul împotriva mercenarilor. Trupele lui Prigojin au „capturat” un colonel rus. Acesta e primul caz de confirmare oficială a unei confruntări între armata regulată și Wagner

 

Astfel, potrivit documentului oficial, un grup de mercenari Wagner au identificat soldați ai Armatei ruse care minau un drum în spatele liniilor PMC Wagner. Incidentul a avut loc pe data de 17 mai, dar când Wagner se aflau implicați activ în luptele din Bahmut. 

Potrivit documentului analizat de publicația ucraineană Mil.ua, geniști ai Brigăzii 72 Infanterie a Wagner au început ulterior deminarea. În tot acest timp Armata rusă a deschis focul cu arme de calibru mic asupra unităților Wagner de deminare.

Forțele regulate ruse au distrus un camion de tip URAL al Wagner, dar potrivit raportului oficial personalul nu a fost rănit. Ulterior Wagner a răspuns și au reușit să rețină militari ruși din cadrul Brigăzii 72, inclusiv un important colonel. Ulterior Wagner a prezentat interogatoriul colonelului Roman Venevitin care a declara că atacul asupra PMC Wagner fost ordonat din cauza „animosității personale”.

Acesta e primul caz în care se confirmă la nivel oficial și public în premieră o confruntare între Armata rusă și Wagner Group.

 

 

 

PMC Wagner Group

 

2. Wagner Gro... (mercenari-ai-wagner-group-02_14810400.jpg)

Wagner Group

Compania privată de mercenari Wagner este o organizație rusă controversată specializată în furnizarea de servicii militare și de securitate la nivel global. A fost fondată în 2014 și e condusă de Evgheni Prigojin.

Wagner s-a remarcat inițial în conflictul din Ucraina, unde a oferit sprijin militar rebelilor separatiști proruși. Membrii Wagner au luptat în bătălii precum bătălia de la Debaltseve și au fost implicați în alte operațiuni în regiunile estice ale Ucrainei. Cu toate acestea, guvernul rus a negat întotdeauna implicarea oficială a companiei în conflict.

În afara Ucrainei, Wagner a fost implicată și în alte conflicte și operațiuni din diferite părți ale lumii. Au fost implicați în Siria, Libia, Sudanul de Sud și alte țări. Wagner a fost acuzată de încălcări ale drepturilor omului și de implicare în activități ilegale.

Deși nu există multe informații oficiale despre Wagner, există suspiciuni rezonabile că organizația primește sprijin din partea guvernului rus și acționează în interesul acestuia. Se presupune că membrii Wagner sunt în mare parte foști militari ruși, care sunt plătiți pentru serviciile lor în cadrul companiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel