Un RQ-4 Global Hawk, considerată cea mai scumpă dronă a US Air Force, s-a prăbușit în Dakota de Nord

S.I. Catalin |
Data publicării:

O dronă de recunoaștere RQ-4 Global Hawk a Forțelor Aeriene SUA s-a prăbușit în apropierea unei baze militare din Dakota de Nord, în timp ce se întorcea dintr-o misiune.

Drona s-a prăbușit pe câmp, într-o zonă nelocuită, la aproximativ ora 7 dimineața, pe 6 august, în timp ce se întorcea la Baza Aeriană Grand Forks din Dakota de Nord.

Publicaţia Taks and Purpose precizează că reprezentanţii bazei Grand Forks au precizat că un incendiu a fost stins, deși nu era clar dacă focul a început ca urmare a impactului cu solul sau dacă a avut loc la bordul aeronavei iar asta a dus la prăbuşirea aeronavei. 

Într-un comunicat de presă, publicat vineri, cea de-a 319-a escadrilă de recunoaștere a Forțelor Aeriene SUA a declarat că drona RQ-4 Block 40 se întorcea la bază atunci când s-a prăbușit și că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

Într-o declarație, colonelul Jeremy Fields, comandantul adjunct al celei de-a 319-a escadrilă de recunoaștere a precizat că personalul militar s-a aflat la fața locului și a anticipat că ancheta ar putea dura câteva săptămâni.

O singură drona RQ-4 are un preț de aproximativ 222 milioane dolari, sau cu aproximativ 144 milioane dolari mai mult decât un avion F-35.

Accidentul de vineri este al cincilea în care US Army pierde o dronă RQ-4, fără ca acestea să fie implicată în misiune într-o zonă de conflict. Publicaţia DefenseWorld precizează că US Army utilizează drone RQ-4 de aproximativ 23 de ani. 

Ultimul incident de acest fel a avut loc în iunie 2018, când un RQ-4 s-a prăbușit în apropiere de Golful Cadiz, în largul coastei Rota, Spania.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel