Cazuri confirmate de COVID-19 la Spitalul Militar din Focșani. Unitatea medicală se închide temporar

Tudor Curtifan / 25 Martie 2020 / 10:53
Personal militar medical, în timpul unui exercițiu militar, sursă foto: Institutul Medico-Militar al MApN
Personal militar medical, în timpul unui exercițiu militar, sursă foto: Institutul Medico-Militar al MApN

La Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost azi confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați, informează MApN.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

CITEȘTE ȘI: Forțele Aeriene Române vor aduce în țară 45 de tone de echipamente militare, cu o aeronavă NATO C-17 Globemaster III

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy