Cazul Skripal: Trump este criticat pentru că nu a sancţionat Rusia

Cristian Soare / 27 iul 2018 / 11:25
Președintele Comisiei pentru afaceri externe al Camerei Reprezentanților din SUA, Ed Royce
Președintele Comisiei pentru afaceri externe al Camerei Reprezentanților din SUA, Ed Royce

Președintele Comisiei pentru afaceri externe al Camerei Reprezentanților din SUA, Ed Royce îl acuză pe presedintele american Donald Trump pentru că a ignorat un termen limită pentru a decide dacă Rusia ar trebui să se confrunte cu sancțiuni pentru otrăvirea unui fost spion rus din Marea Britanie cu un agent neurotoxic de tip militar.

Într-o scrisoare către Trump, republicanul din California susține că respectarea de catre administrația americană a sancțiunilor existente, care pedepsesc orice folosire a armelor chimice „este critica pentru descurajarea atacurilor pe viitor“, potrivit nbcnews.

Royce spune că administrația a încălcat deja termenul prevazut prin lege cu mai mult de o lună și a dat președintelui un nou termen de două săptămâni pentru a informa Congresul despre decizia sa.

„În ultimii ani, Vladimir Putin și-a sporit constant campania de consolidare a puterii și de subminare a Statelor Unite”, se spune în scrisoarea lui Royce. „Acordul dvs. cu Legea privind distrugerea armelor chimice și biologice din 1991 este crucială pentru a-i arăta lui Putin că tratam cu seriozitate contracararea acțiunile sale letale, precum și atacul său continuu împotriva democrației noastre“ – precizeaza scrisoarea.

Consiliul Național de Securitate al Casei Albe a refuzat să comenteze apelul lui Royce, spunând că nu discută corespondența dintre președinte și Congres.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy