Cazul Skripal. Reacția Kremlinului: Este absurd să acuzi Rusia de minciună

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Este absurd să acuzi Rusia de minciună, a reacţionat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce Londra a calificat drept 'minciuni şi fantezii' afirmaţiile făcute de către cei doi ruşi acuzaţi de Londra  că au încercat să-l otrăvească pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia.

'Minciunile şi fantezii fabricate în acest interviu acordat unei televiziuni publice ruse sunt o insultă la adresa inteligenţei publicului. Mai mult, ele sunt profund ofensatoare pentru victimele acestui atac şi pentru cei apropiaţi lor', a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May. 'A acuza Rusia de minciună după declaraţiile celor doi cetăţeni ruşi este absurd. Ei sunt simpli cetăţeni. Nu au nicio legătură cu guvernul rus', a afirmat Peskov.

Putin nu a văzut interviul

Dmitri Peskov a precizat că este 'puţin probabil' ca Vladimir Putin să fi văzut interviul cu Ruslan Boşirov şi Aleksandr Petrov, acuzaţi că sunt agenţi GRU, dar care s-au prezentat ca simpli turişti, care au ajuns în mod accidental la Salisbury în ziua în care a fost otrăvit Serghei Skripal şi fiica sa Iulia. Întrebat dacă Rusia ar accepta ca Ruslan Boşirov şi Aleksandr Petrov să meargă în Marea Britanie pentru a fi interogaţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că 'nu poate răspunde pentru că nu ştim' dacă britanicii vor dori sau nu să-i audieze. 'Ei nu au încălcat nicio lege pe teritoriul rus şi nu ştim dacă au încălcat o lege oriunde altundeva în lume', a adăugat el.

Marea Britanie a atribuit Moscovei responsabilitatea pentru acest atac, aflat la originea unei grave crize diplomatice între Kremlin, care neagă orice implicare, şi Occident. Cei doi Skripal au supravieţuit otrăvirii cu agent neurotoxic Noviciok, la fel şi poliţistul care s-a contaminat în timp ce le acordase ajutor. În iunie, alte două persoane s-au contaminat cu aceeaşi substanţă. Dawn Sturgess, de 44 de ani, mamă a trei copii, a fost spitalizată în stare critică şi a decedat la 8 iulie. Prietenul ei, Charlie Rowley, a putut să părăsească spitalul câteva zile mai târziu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel