Caz Skripal. Suspecții, identificați de Rusia. Putin oferă detalii

Tudor Curtifan |
Data publicării:
colonelului GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia
colonelului GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia

Rusia le-a identificat pe cele două persoane suspectate de Londra că i-au otrăvit cu un agent neurotoxic pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Anglia.

Anunțul despre identificarea celor două persoane a fost făcut miercuri de către preşedintele rus Vladimir Putin, care a dat însă asigurări că este vorba de "civili", şi nu de agenţi ai serviciului militar de informaţii, aşa cum susţin autorităţile britanice, relatează AFP.

"Ştim despre cine este vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt", a declarat Putin la un forum economic la Vladivostok, în Extremul Orient rus.

"Sunt civili, bineînţeles", a adăugat el. "Vă asigur că nu există nimic criminal" în legătură cu ei, mai spus liderul de la Kremlin.

Conform Londrei, atacul a fost comis de doi "ofiţeri" ai GRU (serviciul secret al armatei ruse), identificaţi de poliţia britanică drept cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume despre care poliţia crede totuşi că sunt nume de împrumut. Ei fac obiectul unui mandat de arestare emis de autorităţile britanice.

Încă de la început, Marea Britanie acuză Moscova că se află la originea acestui atac, care a declanşat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident.

Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au supravieţuit atacului, la fel şi poliţistul contaminat după ce le-a acordat ajutor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel