Caz Khashoggi. Pompeo: Arabia Saudită a plătit deja prețul

Tudor Curtifan / 12 dec 2018 / 18:57

Arabia Saudită a plătit deja preţul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează dpa.

'Saudiţii au plătit deja preţul. Sunt cei care au comis efectiv crima şi (pe care) noi i-am tras la răspundere', a afirmat Pompeo, referindu-se la sancţiunile impuse de SUA împotriva a 17 cetăţeni saudiţi implicaţi în asasinarea lui Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

'Este fără discuţie intenţia SUA de a-i trage la răspundere pe toţi cei care sunt vinovaţi de acest lucru', a declarat Pompeo la Fox News.

 

Se strâng încă dovezi

 

Secretarul de stat american a insistat că sunt strânse în continuare dovezi în acest caz, însă el a încercat să evite discuţia în legătură cu intenţiile SUA în ceea ce-l priveşte pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, despre care se crede că a ordonat sau cel puţin a ştiut despre crimă.

'Regatul Arabiei Saudite decide cine conduce ţara', a afirmat Pompeo.

Pompeo a încercat de asemenea să conducă discuţia în direcţia Iranului, inamicul declarat al Arabiei Saudite şi Statelor Unite.

'Iranul îşi extinde influenţa în Orientul Mijlociu', a spus Pompeo, precizând că SUA colaborează cu Arabia Saudită pentru a contracara această tendinţă şi a dat asigurări că preşedintele american Donald Trump este angajat să se asigure că 'America este protejată'.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26