Caz Khashoggi. Pompeo: Arabia Saudită a plătit deja prețul

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Arabia Saudită a plătit deja preţul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează dpa.

'Saudiţii au plătit deja preţul. Sunt cei care au comis efectiv crima şi (pe care) noi i-am tras la răspundere', a afirmat Pompeo, referindu-se la sancţiunile impuse de SUA împotriva a 17 cetăţeni saudiţi implicaţi în asasinarea lui Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

'Este fără discuţie intenţia SUA de a-i trage la răspundere pe toţi cei care sunt vinovaţi de acest lucru', a declarat Pompeo la Fox News.

 

Se strâng încă dovezi

 

Secretarul de stat american a insistat că sunt strânse în continuare dovezi în acest caz, însă el a încercat să evite discuţia în legătură cu intenţiile SUA în ceea ce-l priveşte pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, despre care se crede că a ordonat sau cel puţin a ştiut despre crimă.

'Regatul Arabiei Saudite decide cine conduce ţara', a afirmat Pompeo.

Pompeo a încercat de asemenea să conducă discuţia în direcţia Iranului, inamicul declarat al Arabiei Saudite şi Statelor Unite.

'Iranul îşi extinde influenţa în Orientul Mijlociu', a spus Pompeo, precizând că SUA colaborează cu Arabia Saudită pentru a contracara această tendinţă şi a dat asigurări că preşedintele american Donald Trump este angajat să se asigure că 'America este protejată'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel