Wagner nu a oprit recrutările și caută în continuare mercenari pentru ”afacerile” din Africa și Europa (media rusă)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Prigojin, alături de mercenari Wagner. Foto: Captură video via Fox News
Prigojin, alături de mercenari Wagner. Foto: Captură video via Fox News

După ce fondatorul Wagner declara, zilele trecute, că nu intenționează să efectueze o nouă recrutare, jurnaliștii ruși au descoperit că recrutările merg în continuare pentru ”afacerile” Wagner  din Africa și Ucraina-Belarus.

După ce, acum câteva zile, Evgheni Prigojin anunța că Wagner a oprit racolarea de noi mercenari, iată că apar primele informații care dovedesc contrariul. Astfel, Wagner a continuat să recruteze mercenari în centrele sale regionale din Rusia, relatează Meduza, care citează publicația de investigații Vajnie Istorii.

Publicația a verificat canalele Telegram folosite de PMC Wagner pentru recrutare și a descoperit că șefii mercenarilor plănuiesc să reia recrutarea în august.

Unul dintre foștii mercenari care au luptat în Africa și Ucraina a declarat reporterilor că Wagner a reluat recrutarea prin intermediul clubului sportiv Orthodox ”Desantnik” (Parașutist) din Omsk și prin unul dintre punctele PMC-ului din Novosibirsk.

Cum merge recrutarea la Wagner

Cei din organizația de veterani din Novosibirsk „Unitatea Forței din Siberia”, structură care a devenit reprezentantul oficial al Wagner în oraș, i-au relatat reporterului sub acoperire al publicației „Vajnie Istorii” ce condiții trebuie să îndeplinească un candidat pentru a fi admis în Wagner.

Ei au mai relatat că direcția principală pentru viitorii recruți este Africa. Printre condițiile cerute, candidatul nu trebuie să aibă antecedente penale, boli cronice și datorii, trebuie să aibă specialitate militară și pașaport.

Ce care efectuează recrutările în Wagner nu au vrut să confirme jurnaliștilor sub acoperire dacă mai sunt trimiși mercenari la război în Ucraina.

Cu toate acestea, corespondentului „Povestiri importante” i s-a oferit să meargă în Ucraina fără a semna un contract cu Ministerul Apărării al Federației Ruse, dar procesul trebuia să se realizeze printr-o altă companie de mercenari - compania Redut, care este asociată cu Gazprom. „Comandantul (unității de mercenari) a semnat (un contract) cu Ministerul Apărării, dar nu s-a schimbat nimic la noi, voi semnați un contract Redut pe șase luni; noi nu aparținem Ministerului Apărării”, a spus recrutorul detașamentului ”Lupii” din PMC Redut.

Reamintim că fondatorul Wagner Evgeni Prigojin declara, zilele trecute, că până acum compania „nu se confruntă cu o lipsă de personal” și nu intenționează să efectueze o nouă recrutare. El spunea că Wagner își continuă activitățile în Africa și în centrele de formare din Belarus.

Novayagazeta estimează că, în ciuda rebeliunii armate a Wagner, centrele de recrutare de mercenari continuă să funcționeze în toată Rusia și estimează că există cel puțin 21 de centre de recrutare în 20 de orașe rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel