Cartușe și grenade din Al Doilea Război Mondial descoperite în comuna vrânceană Străoane

Eduard Pascu |
Data publicării:

Peste 1.000 de cartuşe de infanterie calibrul 7,92 mm şi 54 grenade de mână ofensive, provenind din cele două războaie mondiale, au fost descoperite în comuna Străoane cu ajutorul detectoarelor de metale, a informat, vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"În data de 18 iulie, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit într-o misiune de asanare a muniţiei rămasă neexplodată din cele două războaie mondiale, în comuna Străoane, unde membrii unei asociaţii de detectorişti au descoperit cu tehnologia din dotare 54 grenade de mână ofensive şi 1.052 cartuşe de infanterie 7,92 mm", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu. 

Potrivit sursei citate, în aceeaşi zi, pompierii vrânceni au intervenit şi la Sihlea, de unde au fost ridicate două proiectile explozive, calibru 85mm.

Muniţia a fost preluată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Vezi și: Toplița, depozit descoperit. 800 de grenade, scoase de pirotehniști

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel